DIY "Božićni svijećnjak"

ponedjeljak, prosinca 30, 2013

Danas sam za Vas priredila jedan zanimljivi "uradi sam" projekt, kojeg svi možete napraviti kod kuće i to u samo par koraka.:)Sve što vam je potrebno je mala staklena teglica, ljepljiva traka i sprej u boji u kojoj želite da vam svijećnjak bude. Pokazat ću vam kroz slikice da shvatite o čemu se radi. Nije teško i ne zahtjeva puno vremena!:)Sve navedeno sam kupila u Offertissimi po vrlo povoljnim cijenama. Znam da malo kasnim, ali bolje ikad nego nikad!:) Uostalom, svijećnjak može poslužiti cijelu zimu a ne samo u vrijeme Božića. Također, da naglasim da možete sami odabrati koje motive ćete crtati, ja sam se odlučila za zvijezdice. Kupila sam još dvije teglice na kojima ću neke druge motive oslikati i drugom bojom spreja našpricati. :) Za kraj, posebna zahvala ide mom dragom koji mi je pomogao u ovom projektu! :) 
 
1. korak - priredite sve što vam je potrebno, dakle ljepljiva traka, sprej i teglica. Ne zaboravite ispod staviti novinski papir ili nešto slično, zbog prskanja sprejom! :)
2. korak -ovaj korak je zapravo najzahtjevniji jer zahtjeva crtanje zvijezdica (slobodno možete izabrati i neki drugi motiv) po traci i kasnije izrezivanje škarama, što je zapravo malo teže jer se jako lijepi za vaše prste, ali u svakom slučaju, isplati se malo zezati s tim!
3. korak - zvijzdice su spremne za postavljanje na teglicu/staklenku. 
4. korak - zalijepite ih na mjesta na koja želite i naravno koliko želite. Nemojte se ograničavati! :)
Ovako izgledaju naše zvijezdice. Ne smeta ako nisu pravilne i ako se vidi trag od kemijske jer se ionako na kraju skinu! :)
5. korak - slijedi nanošenje spreja na staklenku. Ja sam odabrala srebrni, jer više volim nego zlatni :D Iako bi neki u boji isto bio jako zanimljiv, samo ga ja nisam našla tada! 
Nakon nanošenja spreja, ostavite neko vrijeme da se osuši. Ja sam ostavila tijekom noći staklenku vani, i sutradan dovršila. Sušenje je jako bitno jer morate skinuti te zvijezdice što zahtjeva dosta preciznosti jer se može početi odlijepljivati i ostatak našpricanog djela. 
Mala pomoć - tehnička olovka vam jako može pomoći u cijelom postupku. Zvijezdice možete ispraviti s njom i napraviti ih da budu malkoc savršenije! :)
6. korak - I ovako izgleda moj svijećnjak! :) Ja nisam osoba koja teži savršenstvu kad je u pitanju kreativnost i ovakvi projekti, jer mi je zanimljivije ako nije sve po crti. 

Nadam se da Vam se sviđa ovaj mali projektić i da ćete se i sami iskušati u njemu! Slobodno mi možete slati svoje slikice da vidim, ili na mail ili na facebook stranicu, bilo bi mi jako drago!
Puno pusa šaljem svima! :*

You Might Also Like

3 komentari

  1. Kako super i jednostavna ideja, da sam barem na ovo ranije naletila :)) definitivno ću isprobati, čim nabavim sve potrebno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago što ti se sviđa! :) isprobaj i pošalji sliku da vidim :)

      Izbriši
  2. Predivna je ideja... čim prođe ludilo od Nove Godine, ja si radim nešto slično :)
    Puno ti hvala na predivnim riječima, jako mi puno znači !
    I ja tebi želim sve najbolje i najljepše u Novoj Godini, da te dragi sluša, i da nastaviš ovako dobro sa blogom <3

    Veliku pusu ti šaljem <3

    Matea

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Like me on Facebook

Flickr Images